sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Monikäyttöinen saunasiipi

Talo on muuten sisäpuolelta valmis, mutta saunasiipi on jäänyt vielä varastoasteelle. Innostuin vihdoinkin viimeistelemään saunan sisustussuunnitelman.

Ennen kun mennään siihen, kerron hieman saunan suunnitteluperiaatteista. Emme halunneet saunaa kodinhoitohuoneen yhteyteen tai eteisen jatkeeksi. Halusimme, että sauna on oikeasti rentoutumiseen tarkoitettu tila ja erillään kotityökeskuksista. Koska saunan käyttö on meillä vähäisempää, halusimme tilalle myös funktioita, jotka tukevat talon mukautumista erilaisiin elämäntilanteisiin.

Saunasiipi sijaitsee Askelman perimmäisessä nurkassa ja sinne laskeudutaan kirjastosta. Saunasiivellä saatiin näppärästi massoiteltua taloa tontin pohjoissivulle. Se tuo myös suojaa takapihalle. Saunasiipi toimii omana pesutilana, jos kirjastoon majoittuu vieraita tai jos itse päätämme joskus siirtää makuuhuoneen kirjastoon. Vaikka pidämme kodinhoidon lähtökohtaisesti kaukana saunasiivestä, löytyy pukeutumistilasta kuitenkin varmuuden vuoksi varaus myös pesutornille.

Saunasta on käynti myös pienelle vilvoitteluterassille ja takapihalle. Tila toimii näin paitsi rentoutumisessa, myös pihaleikkien huoltotilana ja kätevänä välitilana lenkiltä tultaessa.

Askelma on muuten aika vaalea ja harmoninen, mutta saunasiipeen haluaisin intensiivisemmän tunnelman. Aivan alkuperäinen kipinä lähti näistä kuvista, jotka olen joskus aikoinaan napannut mustakantiseen leikekirjaani:


Tässä alustavia 3D-kuvia fiiliksestä, jota olen kaavaillut:
Kuvista löytyvä rättipatteri on aikaisemmasta kodista ja odottaa tällä hetkellä rapunaluskomerossa sijoittamistaan. Penkit ovat IKEAn molgerit. Suihkut ja vesikalusteet ajattelin valikoida Idon ja Oraksen mallistoista. WC-tilan pyöreä peili IKEAsta. Kiuasta en ole vielä päättänyt, mutta joku simppeli, musta. Mustat laatat löytyvät ABL:n Gems -sarjasta. Ainakin yläkerran pesutiloissa Gems on osoittautunut toimivaksi, eikä ole lainkaan liukas. Samaa laattaa meillä on käytetty myös olohuoneen takan tasossa. Tämä on nyt vielä ideavaiheessa, mutta katsotaan mihin suuntaan kehkeytyy :)

Mukavaa viikon alkua!

-K

5 kommenttia:

 1. Meillä edellisessä talossa käynti saunaan oli kodinhoitohuoneesta ja se oli ihan vihoviineinen ratkaisu! Kodarissa ei todellakaan tehnyt mieli istuskella saunan jälkeen. Ja kodariin käynti oli eteisestä. Nyt mekin olemme eriyttäneet saunan kokonaan sekä eteisestä että kodinhoitohuoneesta ja toivomme seesteisempiä saunahetkiä.

  VastaaPoista
 2. Ihania saunasuunnitelmia! Todella kotoisa oma kokonaisuutensa, ja hienoja materiaaleja tulossa.

  VastaaPoista
 3. Blogi luettu läpi. Eksyin tänne muiden blogien kautta ja etsiessäni kokemuksia arkkitehdista. Meillä harkinnassa myös yhteistyö Hannelen kanssa :) toivottavasti jaksat taas kirjoitella jossain vaiheessa, kotinne on hurjan kaunis :) tervetuloa myös meidän blogiin www.kotitunteella.blogspot.fi :)

  VastaaPoista
 4. Näinkin myöhään blogin loppumisen jälkeen vielä viestiä.. on niin ihana ja todella informatiivinen blogi, ja lopputuloksena todella kaunis koti! :)

  VastaaPoista